niko stammes performance consultancy...

Individuele coaching

Wat is individuele coaching?
Bij coaching ontmoet je niet de dokter die je vertelt wat je mankeert. Ook is coaching geen verzorgde reis. De coach laat de vraagstelling bij jou, vraagt door, prikt door, confronteert, spiegelt.

Waarom individuele coaching?
De kernvraag voor individuele coaching ligt in het zoeken naar de eigen effectiviteit in combinatie met werkplezier. Aanleiding kan zijn je functioneren in samenwerking, conflicten, leidinggeven, loopbaan. Daarnaast kan coaching heel goed gezien worden als een uitgelezen instrument om je eigen ontwikkeling te versnellen. De vraag hoeft niet te liggen in een probleem: je eigen kwaliteiten ontwikkelen, meer zicht te krijgen op jezelf, in een veilige situatie je eigen functioneren te bespreken zijn prima aanleidingen. Tot slot is coaching behulpzaam om eens te praten over dat “ene” waar je last van hebt.

In het 1e gesprek bespreken we je vraag, het aantal en de frequentie van de gesprekken. De insteek van de gespreksonderwerpen kan velerlei zijn: de omgeving, je eigen gedrag, vaardigheden, emoties, gedachten, eigenschappen, zingeving. Gedurende de gesprekken krijgen de gesprekken meer diepgang, worden de onderwerpen persoonlijker. Gecoacht wórden is ook een vaardigheid: de vaardigheid om je eigen vragen te definiëren, je eigen thema’s te herkennen.

ga terug


niko stammes performance consultancy

 
ontwerp WEBgems