niko stammes performance consultancy...

Reacties van klanten

Isolde Snijders. Hogeschool Zuyd
Tijdens een lezing en workshop 'Welke kleur ben jij?' van Niko Stammes gekeken naar de uitgangspunten van WaardenManagement. Door de combinatie van deelnemers van de Master PLIC (Personal Leadership Innovation and Change) gecombineerd met bachelor studenten van de minor Persoonlijk Leiderschap ontstond er een bijzondere dynamiek!

Bert Swartsenburg, AMS Sourcing bv, Managing Director
Bij AMS sourcing, werkend voor 11 grote leading European retailers (Ahold, Dansk, Delhaize, Esselunga, ICA, JMR, Kesko, Migros, Morrisons, Superquinn, Systeme-U), hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van de expertise en ervaring van Niko Stammes.

In onze ambitie om een nog succesvoller, slagvaardiger en hechter team te worden, worden wij uitstekend door Niko begeleid. Zijn kracht ligt niet alleen in zijn inlevingsvermogen, maar vooral in het stellen van de juiste, prikkelende vragen die mensen aan het denken zetten.

Op een veelal speelse, subtiele manier weet hij deelnemers aan zijn trainingen tot de kern van het onderwerp te brengen. Hoewel zijn workshops altijd goed zijn voorbereid, laat hij gedurende de trainingen vooral de deelnemers de hoofdrol spelen. In onze trainingen was zijn opstelling altijd flexibel en kon het programma al naar gelang de behoefte van dat moment worden aangepast. Mede door zijn jarenlange ervaring heeft Niko veel ”tools” ontwikkeld die elk gewenst moment inzetbaar zijn, juist dat maakt zijn trainingen boeiend van het begin tot het einde.

Jacques Hoendervangers (Director Commercial Services & Media Schiphol Group)
Niko Stammes en zijn trainers voelen goed aan waar de echte problematiek in een bedrijf zit. Door hun enorme mensenkennis in combinatie met subtiele coachings- en trainingsvaardigheden weten ze snel verandering in gang te zetten.

Arnoud van Dalen - Lead Cam Albert Heijn
Hallo Niko,
Ik wil je nogmaals bedanken voor de nieuwe inzichten die je me hebt
gegeven. Het is lang geleden dat ik zolang geboeid en ethousiast een
managementcursus heb bijgewoond. Waarschijnlijk ook omdat er zoveel "geel" in mij werd gestimuleerd :-).
Ik vond het ongelooflijk hoe snel jij inzicht in mensen hebt en hoe je dit
verwoord en hoe dicht je ook bij jezelf blijft.
Gaf me een enorme energieboost!

Hans van der Ster - directeur Deli XL
Niko Stammes heeft zich bij Deli XL inmiddels ontpopt tot hofleverancier. Dit heeft hij opgebouwd door zijn scherpe en professionele mensgerichtheid. Zijn optreden is altijd omkleed met een relativerende humor. Hij maakt veel los en biedt daarmee een lerende omgeving voor zijn cursisten van het Talent Ontwikkel Programma.

Bert van Dijk - Albert Heijn Replenishment Operations Manager
Bij Albert Heijn is Replenishment (goederenstroombesturing) een belangrijk kernproces. Performance Consultancy (Niko Stammes) is betrokken geraakt bij de cultuurvorming van de afdeling Replenishment Vers. In een kort en enthousiast voorbereidingsproces is een perfect lopende cultuursessie Samenwerken ontstaan. Niko heeft met deskundigheid het concept-programma aangevuld met concrete spelvormen en geadviseerd over de rolverdeling. Niko pakte de procesbegeleiding van de activiteit en het team prima op en zelf kreeg ik daardoor de mogelijkheid mijn team te observeren. Een unieke mogelijkheid om als leider je team vanuit een andere rol mee te maken en feedback te kunnen geven.

Kees Jans - CIO/General Manager ICT Schiphol Group
Door de verrassende aanpak van Niko ontstond snel een sfeer waarin het geven van directe feedback aan elkaar gestimuleerd en geaccepteerd werd. Ook het verwerken van deze feedback tot zeer concrete persoonlijke acties werd op professionele wijze begeleid.
Deze aanpak heeft zeker bijgedragen tot vertalen van onze plannen in concrete acties en verbeteringen. Mede hierdoor wordt onze performance beter gewaardeerd.

Yvonne Leenders - HR Director Nederland, Dell BV
"Ik heb met Niko een Development maatwerk programma voor Schiphol ontwikkeld. Persoonlijk heb ik zijn kwaliteiten het beste ervaren in een workshop coaching. De aanpak en feedback die ik kreeg heeft mij enorm veel inzicht gegeven in mijzelf als coach. Daarom heb ik ook voor Niko gekozen mij te helpen van de HR afdeling bij Dell een team te maken.
Na de eerste sessie was iedereen enthousiast over de nieuw verworven inzichten van hun eigen dynamiek binnen de groep. Binnenkort hebben we de volgende teamsessie onder zijn leiding en daar ziet iedereen naar uit.''

Erik Diks Operationeel Manager Schiphol Group
Door Niko is een professioneel ontwikkelingstraject op gang gezet om
in twee dagen van groep naar team te komen, dit was veel meer dan wij
verwacht hadden.
De wijze waarop dit plaats vond was direct helder, open en stimulerend.
Een uitstekend coachings proces!

Marcel Kokkeel- Directeur Ahold Vast Goed
"De kracht van Niko Stammes zit hem in een directe benadering en een open feedback. Daarbij weet hij - ondanks confrontatie - een goede sfeer te behouden. Juist dit is belangrijk voor een optimaal resultaat in veranderingsprocessen".

Floor Felten - Manager Schiphol
Het traject wat wij met Niko Stammes hebben doorlopen en de professionele begeleiding daarbij zijn een goede katalysator/start geweest voor veel meer samenwerking en openheid op onze afdeling"

Maartje van Westerop († sep 2008) - HRM adviseur Ballast Nedam
Bewustzijn van eigen kunnen en beperkingen wordt gestimuleerd in de BOSNO leergang onder leiding van Niko Stammes.

Bob Korthagen- ICT manager Lucht Verkeers Leiding Nederland (LVNL)
"Onder begeleiding van Niko Stammes in een teambuildsessie met de groep netwerkspecialisten is er een hechter team ontstaan. Er is inzicht gegeven in de eigen aardigheden en in die van de directe collega’s. Hierdoor is begrip ontstaan voor elkaars sterke en zwakkere kanten. Dit leidde tot beter gebruik van elkaars expertise. Dit kwam zowel de kwaliteit van de dienstverlening alsook de sfeer binnen het team ten goede."

Drs Elly Oude Elferink - HR Manager Corus
"Binnen het World Class IJmuiden project hebben wij een action learning traject voor jonge, hoog opgeleide mensen ontwikkeld. Onderdeel hiervan is intervisie om mensen te leren anderen te coachen en zichzelf te laten coachen.

De bijdrage van Niko Stammes aan dit traject was om de begeleiders op te leiden in het coachen van de intervisie bijeenkomsten. Hierbij werd steeds concreet gemaakt hoe je intervisie gebruikt om te leren, niet als een veredelde vorm van probleemoplossing. Bijkomend effect was dat deze begeleiders ook hun coaching in hun dagelijkse werk verbeterden."

Feedback uit de evalutie van training voor B.A.M
Niko Stammes:
> To the point, heeft goede tips.
> Neemt geen blad voor de mond maar brengt het opbouwend.
> Sympathiek, rustig, scherp, kritisch.
> Helder, scherp en objectief.
> Inzichtgevend voor verdere en persoonlijke ontwikkeling.
> Goede feedback gekregen.
> Uitstekende analyse van persoonlijke eigenschappen.
> Geeft goede, opbouwende kritiek.

Reacties op de YES! training

ga terug


niko stammes performance consultancy

 

 
ontwerp WEBgems