Individuele Coaching

Bij individuele coaching ontmoet je niet de dokter die je vertelt wat je mankeert. Ook is coaching geen verzorgde reis. De coach laat de vraagstelling bij jou, vraagt door, prikt door, confronteert, spiegelt.

Coaching is geen verzorgde reis

Waarom individuele coaching?

De kernvraag voor individuele coaching ligt in het zoeken naar de eigen effectiviteit in combinatie met werkplezier. Aanleiding kan zijn je functioneren in samenwerking, conflicten, leidinggeven, loopbaan. Daarnaast kan coaching heel goed gezien worden als een uitgelezen instrument om je eigen ontwikkeling te versnellen. De vraag hoeft niet te liggen in een probleem: je eigen kwaliteiten ontwikkelen, meer zicht te krijgen op jezelf, in een veilige situatie je eigen functioneren te bespreken zijn prima aanleidingen. Tot slot is coaching behulpzaam om eens te praten over dat ‘ene’ waar je last van hebt.

Hoe werkt het bij individuele coaching?

In het eerste gesprek bespreken we je vraag, het aantal en de frequentie van de gesprekken. De insteek van de gespreksonderwerpen kan velerlei zijn: de omgeving, je eigen gedrag, vaardigheden, emoties, gedachten, eigenschappen, zingeving.

Gedurende de gesprekken krijgen de gesprekken meer diepgang, worden de onderwerpen persoonlijker. Kenmerkend voor mijn benadering is dat ik praktische vragen persoonlijk maak en persoonlijke vragen praktisch vertaal. Gecoacht wórden is ook een vaardigheid: de vaardigheid om je eigen vragen te definiëren, je eigen thema’s te herkennen.

Meer weten?

Indien u vragen heeft, bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen.

U kunt altijd bellen of mailen.

Inzichtgevend voor verdere en persoonlijke ontwikkeling.