Individuele Coaching

Ik heb gemerkt dat Coaching een bijzonder effectief middel is om “aan jezelf te werken”. Bij al die mensen die ik gecoacht heb, heb ik gezien dat Coaching het allerbeste werkt als je zelf écht een urgentie ervaart en/of als je heel graag nu eens écht aandacht wilt besteden aan dat ene issue, dat probleem, die vraag.
Als je zover bent, werkt het voor jezelf en ook voor mij het allerbeste. Jij gaat 100% voor je vraagstuk en ik ook! We kunnen dan “op reis”. Minder een verzorgde reis en meer een ontdekkingsreis. Ik laat de vraagstelling bij jou, en daag je uit je eigen vragen te stellen. Ik luister, vraag door, prik door, confronteer, spiegel. De inzichten die iedere bijeenkomst ontstaan, pas je toe in de praktijk. Dáár vind het echte werk plaats.

Coaching is geen verzorgde reis

Waarom individuele coaching?

De kernvraag voor individuele coaching ligt in het zoeken naar de eigen effectiviteit in combinatie met werkplezier. Aanleiding kan zijn je functioneren in samenwerking, conflicten, leidinggeven, loopbaan, je niet OK meer voelen in je werk. Daarnaast kan coaching heel goed gezien worden als een uitgelezen instrument om je eigen ontwikkeling te versnellen. De vraag hoeft niet te liggen in een probleem: je eigen kwaliteiten ontwikkelen, meer zicht te krijgen op jezelf, in een veilige situatie je eigen functioneren te bespreken zijn prima aanleidingen. Tot slot is coaching behulpzaam om eens te praten over dat ‘ene’ waar je last van hebt.

Hoe werkt het bij individuele coaching?

In het eerste gesprek bespreken we je vraag, het aantal en de frequentie van de gesprekken. De insteek van de gespreksonderwerpen kan velerlei zijn: de omgeving, je eigen gedrag, je vaardigheden, emoties, gedachten, je eigenschappen, de zingeving. Gedurende de gesprekken krijgen de gesprekken meer diepgang, worden de onderwerpen persoonlijker. Kenmerkend voor mijn benadering is dat ik praktische vragen persoonlijk maak en persoonlijke vragen praktisch vertaal. Gecoacht wórden is ook een vaardigheid: de vaardigheid om je eigen vragen te definiëren, je eigen thema’s te herkennen en te reflecteren.

Meer weten?

Indien u vragen heeft, bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen.

U kunt altijd bellen of mailen.

Inzichtgevend voor verdere en persoonlijke ontwikkeling.