Training ‘De Essentie van Leidinggeven’

Bij veel van onze klanten zijn medewerkers op basis van hun inhoudelijke kwaliteiten doorgegroeid naar de functie van leidinggevende of manager. De praktische vaardigheden om goed als leidinggevende te functioneren zijn echter vaak niet (of niet voldoende) aanwezig. Het gevolg is dat er (functionerings)problemen kunnen ontstaan op de afdeling of dat mensen niet langer de rol van leidinggevende willen vervullen.

Dat kan ook anders. En precies daarom hebben we de training De Essentie van Leidinggeven gemaakt, een open inschrijvingstraining.

De Essentie van Leidinggeven

De praktische vaardigheden die je nodig hebt om een goede leidinggevende te zijn, heeft niet iedereen bij geboorte meegekregen. Leidinggevende vaardigheden zijn voor de meeste mensen echter aan te leren. Veel leidinggevenden zouden het veel beter doen als ze eenmaal de essentiële vaardigheden van het leiding geven geleerd hebben.

De training De Essentie van Leidinggeven is een training van 3 maal 1 dag in een kleine groep, die er vooral op gericht is dat de leidinggevende een helder beeld krijgt van zijn of haar rol en positie. Dat hij of zij de medewerkers goed in kan schatten en de juiste gesprekstechnieken toe kan passen, zodat het talent van het team benut kan worden.

Leervragen

De deelnemers aan dit programma komen met hun eigen leervragen.

Dit zijn vaak vragen als…
– Hoe krijg ik greep op mijn rol als leidinggevende?
– hoe benut ik het talent in mijn team?
– Hoe kan ik duidelijk zijn en effectief instructies geven?
– Hoe kan ik bijsturen, aanspreken en corrigeren?
– Hoe voer ik een goed probleemoplossend gesprek?
– Hoe kan ik effectief taken delegeren?
– Hoe kan ik mijn team aansturen en teamdoelen stellen?
– Hoe beïnvloed ik de teaminteractie?
– Hoe ga ik om met die ‘moeilijke’ medewerker?

Data

De eerstvolgende trainingen in het voorjaar van 2024 zijn op woensdag 3 april (Module 1), woensdag 24 April (Module 2) en woensdag 15 mei (Module 3).

Meer weten

Details over de training zijn te vinden in het pdf-document De Essentie van Leidinggeven.

Indien u vragen heeft, bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen.

U kunt altijd bellen of mailen.

Een geweldig programma!!! Zeer leerzaam en zeer confronterend.