Niko Stammes

Mijn manieren

Ik heb nu zo’n 30 jaar ervaring als trainer-coach en als ik één ding geleerd heb is het dat het écht om mensen gaat in organisaties.

Ik heb een sterke persoonlijke benadering en een doelgerichte aanpak.  Ik ben een goede sparringpartner voor alle niveaus in een organisatie. Door mijn ervaring zie ik snel waar ‘m de schoen wringt. Ik schroom niet te spiegelen, door te vragen en ik ben goed in staat om snel met een concreet werkbaar plan te komen.

Klanten zeggen van mij dat ik ontspannen en met humor werk. Ze geven aan dat ik snel veiligheid en diepgang kan creëren. Mensen noemen mij vaak resultaatgericht. Ik krijg van veel klanten terug dat er daadwerkelijke veranderingen gerealiseerd zijn. Er zijn zelfs mensen die me inspirerend noemen.

Ik ben geen fan van een standaardoplossing. Ik vind het belangrijk dat er wat gebeurt en niet dat er wat gedaan wordt. Mensen vinden me creatief in het maken van plannen en in het oplossen van problemen.

Niko Stammes

Mijn achtergrond

In 1998 richtte ik Performance Consultancy op. Ik heb de afgelopen 20 jaar met 10-tallen collega’s samengewerkt in 1001 trajecten en trainingen voor zo’n 100 bedrijven en instellingen.

Ik heb gewerkt in de harde en liefdevolle wereld van de hulpverlening als groepsleider, maatschappelijk werker, teamleider en trainer. Ik heb in de zakelijke, snelle en klantgerichte wereld van de retail gewerkt als trainer/opleider, consultant en manager Human Resource Development.

Met vrienden startte ik een succesvol reisbureau en een coaching-bureau. Maatwerk, ondernemerschap en initiatief werd hierin bij mij getriggerd. Op maatschappelijk gebied was ik enige jaren bestuurslid van een Jenaplanschool. Mooie tijd, ook om te leren wat het is om draagvlak te organiseren.

Ik moet hier natuurlijk ook even noemen dat ik ben opgegroeid tegenover de fietsenfabriek die mijn vader leidde in Nieuwe Niedorp. Het is niet toevallig dat ik me in mijn werk gemakkelijk thuis voel bij productiebedrijven.

Ik leerde Elise kennen in mijn eerste baan. Onze dochter Indira werd geboren in 1992. Zij zijn mijn mentoren en spiegels.

Ik heb nu zo’n 30 jaar ervaring als trainer en als ik één ding geleerd heb is het dat het écht om mensen gaat in organisaties