Reacties Opdrachtgevers

Hieronder een selectie van reacties van directieleden, managers en HR adviseurs die onze opdrachtgevers waren  voor het geven van trainingen, opleidingen, teamcoaching en 1 op 1 coaching.

Sesam Academie | Programma manager

Ik vind je een trainer naar mijn hart.

Heel erg bedankt voor al die keren dat je er was en de mensen tot nadenken hebt aangezet. Hiermee lever je echt een fundamentele bijdrage aan het goede adviseurschap van de Sesamacademie.

Gemeente Alkmaar | Unit manager Vastgoed en Gronden

Een aantal mensen uit mijn team zijn door Niko gecoacht. Ik heb steeds de keuze met welke coach men wilde werken aan de medewerker overgelaten maar na een driegesprek kozen ze allemaal voor Niko. Ze gaven aan dat hij als vertrouwd, eerlijk en oprecht overkwam. Ik zag bij de mensen die met Niko aan de slag gegaan zijn de resultaten die behaald werden.  Mijn medewerkers zijn allen zeer positief over de samenwerking en één gaf zelfs aan dat ze het jammer vond dat haar coaching traject er op zag.

Enza Zaden | HR advisor

Niko is een echte vakman. Met zichtbaar plezier, bevlogenheid en heldere grenzen zet hij mensen in beweging.

Niko weet op elke niveau te raken en te verbinden en schroomt niet op een effectieve manier feedback te geven en je een spiegel voor te houden, wat binnenkomt en aanzet tot nadenken en werkelijk verandering in gang zet.

Jarenlange ervaring maakt dat hij snel kan schakelen en door middel van vele praktische en herkenbare voorbeelden inspireert en mens en teams daadwerkelijk in beweging krijgt. Na jaren van samenwerking hebben we al vele zichtbare veranderingen bereikt én bovenal is het een feest om met hem te werken!

Enza zaden | Global Manager Moleculaire Biologie

Waarom coaching bij Niko Stammes? Een gezellige afdeling waar hard gewerkt wordt en die snel groeit. Reden om te starten met een coaching sessie? Ja! Onder andere doordat de groep snel groter werd bleek het steeds moeilijker elkaar aan te spreken of feedback te geven. Een aantal leuke sessies met Niko later zijn we een stuk opgeschoten. We hebben meer over elkaar geleerd en waar onze voorkeuren liggen in gedrag, in feedback geven en ontvangen. Maar net zo belangrijk, we hebben geleerd dat we niet vergeten elkaar ook te complimenteren.  En dat helpt!

Bidfood | Directeur

Niko Stammes heeft zich bij Bidfood inmiddels ontpopt tot hofleverancier. Dit heeft hij opgebouwd door zijn scherpe en professionele mensgerichtheid. Zijn optreden is altijd omkleed met een relativerende humor. Hij maakt veel los en biedt daarmee een lerende omgeving voor zijn cursisten van het Talent Ontwikkel Programma.

Dentsu Aegis | Directeur HR

Wij werken inmiddels al meerdere jaren samen met Performance Consultancy en met Niko. Niko is verantwoordelijk voor een aantal trainingen binnen onze organisatie op het gebied van leiderschap. De trainingen van Niko worden altijd zeer positief beoordeeld door onze mensen. Niko laat veel ruimte voor persoonlijke leervragen wat maakt dat wij onze trainingen zeer sterk op maat kunnen maken voor een ieder. Niko is een zeer ervaren trainer en coach die onze medewerkers goed begeleidt in hun (persoonlijke) ontwikkeling!

Dell BV | HR  Director Nederland

“Ik heb met Niko een Development maatwerk programma ontwikkeld. Persoonlijk heb ik zijn kwaliteiten het beste ervaren in een workshop coaching. De aanpak en feedback die ik kreeg heeft mij enorm veel inzicht gegeven in mijzelf als coach. Daarom heb ik ook voor Niko gekozen mij te helpen van de HR afdeling bij Dell een team te maken.
Na de eerste sessie was iedereen enthousiast over de nieuw verworven inzichten van hun eigen dynamiek binnen de groep. Binnenkort hebben we de volgende teamsessie onder zijn leiding en daar ziet iedereen naar uit.”

Hogeschool Zuyd

Tijdens een lezing en workshop ‘Welke kleur ben jij?’ van Niko Stammes gekeken naar de uitgangspunten van WaardenManagement. Door de combinatie van deelnemers van de Master PLIC (Personal Leadership Innovation and Change) gecombineerd met bachelor studenten van de minor Persoonlijk Leiderschap ontstond er een bijzondere dynamiek!

Scholengemeenschap Stad en Esch | Directeur Onderwijs en Personeel

Niko heeft meerdere trainingen voor Stad & Esch verzorgd. Alleen of samen met Rolf Rosenmöller. Dit tot volle tevredenheid, niet alleen van het management, maar ook van de cursisten/ medewerkers

AMS Sourcing BV | Managing Director

Bij AMS sourcing, werkend voor 11 grote European Retailers, hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van de expertise en ervaring van Niko Stammes.

In onze ambitie om een nog succesvoller, slagvaardiger en hechter team te worden, worden wij uitstekend door Niko begeleid. Zijn kracht ligt niet alleen in zijn inlevingsvermogen, maar vooral in het stellen van de juiste, prikkelende vragen die mensen aan het denken zetten.

Op een veelal speelse, subtiele manier weet hij deelnemers aan zijn trainingen tot de kern van het onderwerp te brengen. Hoewel zijn workshops altijd goed zijn voorbereid, laat hij gedurende de trainingen vooral de deelnemers de hoofdrol spelen. In onze trainingen was zijn opstelling altijd flexibel en kon het programma al naar gelang de behoefte van dat moment worden aangepast. Mede door zijn jarenlange ervaring heeft Niko veel ”tools” ontwikkeld die elk gewenst moment inzetbaar zijn, juist dat maakt zijn trainingen boeiend van het begin tot het einde.

Schiphol Group | Director Commercial Services & Media Schiphol Group

Niko Stammes en zijn trainers voelen goed aan waar de echte problematiek in een bedrijf zit. Door hun enorme mensenkennis in combinatie met subtiele coachings- en trainingsvaardigheden weten ze snel verandering in gang te zetten.

Albert Heijn | Replenishment Operations Manager

Bij Albert Heijn is Replenishment (goederenstroombesturing) een belangrijk kernproces. Performance Consultancy (Niko Stammes) is betrokken geraakt bij de cultuurvorming van de afdeling Replenishment Vers. In een kort en enthousiast voorbereidingsproces is een perfect lopende cultuursessie Samenwerken ontstaan. Niko heeft met deskundigheid het concept-programma aangevuld met concrete spelvormen en geadviseerd over de rolverdeling. Niko pakte de procesbegeleiding van de activiteit en het team prima op en zelf kreeg ik daardoor de mogelijkheid mijn team te observeren. Een unieke mogelijkheid om als leider je team vanuit een andere rol mee te maken en feedback te kunnen geven.

Schiphol group | General ManagerICT

Door de verrassende aanpak van Niko ontstond snel een sfeer waarin het geven van directe feedback aan elkaar gestimuleerd en geaccepteerd werd. Ook het verwerken van deze feedback tot zeer concrete persoonlijke acties werd op professionele wijze begeleid.
Deze aanpak heeft zeker bijgedragen tot vertalen van onze plannen in concrete acties en verbeteringen. Mede hierdoor wordt onze performance beter gewaardeerd.

Schiphol Group | Operationeel Manager

Door Niko is een professioneel ontwikkelingstraject op gang gezet om in twee dagen van groep naar team te komen, dit was veel meer dan wij verwacht hadden. De wijze waarop dit plaats vond was direct helder, open en stimulerend. Een uitstekend coachings proces!

Ahold Vastgoed | Directeur

“De kracht van Niko Stammes zit hem in een directe benadering en een open feedback. Daarbij weet hij – ondanks confrontatie – een goede sfeer te behouden. Juist dit is belangrijk voor een optimaal resultaat in veranderingsprocessen”.

Lucht verkeers Leiding Nederland (LVNL) | ICT manager

“Onder begeleiding van Niko Stammes in een teambuildsessie met de groep netwerkspecialisten is er een hechter team ontstaan. Er is inzicht gegeven in de eigen aardigheden en in die van de directe collega’s. Hierdoor is begrip ontstaan voor elkaars sterke en zwakkere kanten. Dit leidde tot beter gebruik van elkaars expertise. Dit kwam zowel de kwaliteit van de dienstverlening alsook de sfeer binnen het team ten goede.”

TATA Steel | HR Manager

“Binnen het World Class IJmuiden project hebben wij een action learning traject voor jonge, hoog opgeleide mensen ontwikkeld. Onderdeel hiervan is intervisie om mensen te leren anderen te coachen en zichzelf te laten coachen.

De bijdrage van Niko Stammes aan dit traject was om de begeleiders op te leiden in het coachen van de intervisie bijeenkomsten. Hierbij werd steeds concreet gemaakt hoe je intervisie gebruikt om te leren, niet als een veredelde vorm van probleemoplossing. Bijkomend effect was dat deze begeleiders ook hun coaching in hun dagelijkse werk verbeterden.”